Ugnsgratinerad biff med täcke av champinjoner och en god sås!
Servera med ugnsbakade rotfrukter.
Instruktioner
- Blanda samman färs med ägg, salt och peppar. Forma 4 runda biffar och vira en baconskiva runt varje biff. Fäst ev. med en tandpetare.
Stek biffarna i smör, lägg dem sen i en smord ugnsfast form.
- Skala och finhacka gula löken. Ansa och finhacka champinjonerna. Fräs svamp och lök i lite smör. Tillsätt senap och grädde och låt det puttra ihop. Smaka av med salt och peppar. Fördela svampröran över biffarna. Lägg på riven ost. Gratinera i 175 graders ugnsvärme under tiden du gör såsen.
- Skala och finhacka löken till såsen. Fräs den mjuk i smör. Tillsätt mjöl och tomatpurè. Späd med lite buljong i taget och vispa till en slät sås. Tillsätt soja, dragon och vinäger. Låt såsen puttra 3-5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Publicerat den
6 januari 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Ser vekligen gott ut. Skall prova att göra detta i helgen, sen kommer betyget:-) Kram Monika
Det inte bara ser gott ut, det smakar utomordentligt. Detta recept kommer att användas flera gånger, frun håller med