De ugnsbakade grönsakerna med dressing av vitlök och rosmarin är det perfekta tillbehöret till de flesta rätter.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Skär potatisen i klyftor. Dela paprikan i fjärdedelar. Skär zucchinin i tjocka skivor och halvera svampen. Skär rödlöken i klyftor. Lägg potatisen i en stor ugnsfast form. Droppa över hälften av olivoljan och ugnsstek 20 minuter.
- Vänd potatisen och blanda ner paprika, zucchini, lök och svamp. Droppa över resten av olivoljan och fortsätt ugnsrosta cirka 20 minuter tills potatisen är mjuk, gyllene och genomstekt.
- Stöt rosmarin och vitlök i en mortel. Vispa ihop majonnäs och gräddfil och vispa sedan ner rosmarin och vitlök.
- Servera de ugnsrostade grönsakerna med dressingen vid sidan av eller klicka dressingen över grönsakerna.
Publicerat den
25 juni 2011
Liknande recept
Skriv kommentar