Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsrostade grönsaker med vitlöksdressing

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

De ugnsbakade grönsakerna med dressing av vitlök och rosmarin är det perfekta tillbehöret till de flesta rätter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skär potatisen i klyftor. Dela paprikan i fjärdedelar. Skär zucchinin i tjocka skivor och halvera svampen. Skär rödlöken i klyftor. Lägg potatisen i en stor ugnsfast form. Droppa över hälften av olivoljan och ugnsstek 20 minuter.
  2. Vänd potatisen och blanda ner paprika, zucchini, lök och svamp. Droppa över resten av olivoljan och fortsätt ugnsrosta cirka 20 minuter tills potatisen är mjuk, gyllene och genomstekt.
  3. Stöt rosmarin och vitlök i en mortel. Vispa ihop majonnäs och gräddfil och vispa sedan ner rosmarin och vitlök.
  4. Servera de ugnsrostade grönsakerna med dressingen vid sidan av eller klicka dressingen över grönsakerna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.