Det här är en perfekt kalastårta eftersom den med fördel kan bakas i god tid och frysas in. Tårtan är glutenfri.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg bakplåtspapper på 3 plåtar. Rita en rundel, 20-22 cm i diameter, på varje papper. Pensla rundlarna med smält smör och pudra över glutenfritt vetemjöl.
- Mixa nötterna med stålkniv i en matberedare till ett fint hack. Blanda med florsockret. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vänd ner nöthacket och blanda försiktigt till en smet. Bred ut smeten i rundlarna. Grädda bottnarna i mitten av ugnen ca 15 minuter. Låt bottnarna kallna på papperet innan de lossas.
- Rör smör, florsocker och vaniljfrön smidigt. Smält chokladen över vattenbad och rör ner den i smörkrämen. Blanda i apelsinskal och äggulor.
- Bred ut krämen över bottnarna och lägg ihop dem till en tårta. Strö över strimlad choklad vid servering och eventuellt lite spritsad grädde.
- Tårtan kan frysas, den tinar på ca 30 minuter i rumstemperatur. Lägg annars ihop bottnarna och fyllning i god tid så att tårtan får safta sig.
Publicerat den
26 november 2014
Liknande recept
Skriv kommentar