Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Drottningpannacotta med citrontopping

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Pannacotta med hallon och blåbär med en frisk citrontopping. Toppad med hallon och blåbär

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blötlägg 4 gelentinblad i kallt vatten 5 minuter. Krama ur dem och smält dem i en kopp i mikron i 10 sekunder.
  2. Mixa hallon, blåbär och strösocker i matberedaren med kniven monterad. Tillsätt citronskal, grädde och vaniljyoghurt.
  3. Blanda de smälta gelantinbladen med 1 dl av pannacottasmeten. Rör sedan ner blandningen i resten av smeten och kör i 30 sekunder. Fördela smeten i dessertglas och låt stå i kylen i minst 2 timmar.
  4. Topping: Blötlägg gelantinbladen, 5 minuter i kallt vatten. Krama ur och smält i en skål i mikron i 10 sekunder. Blanda i créme fraichen under omrörning och tillsätt citronsaft och skal. Fördela över den stelnade pannacottan och låt stelna i kylen, ca 30 minuter. Dekorera med hallon, blåbär och färsk mynta.
  5. Lycka till! Njut

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • jan-q 25 oktober 2009

    Dessert jag varmt rekommenderar . Mycket gott och uppskattat av bodde vuxna och barn . Tack för receptet.

  • dan_o_zandra 16 februari 2010

    Detta är ett av de godaste recept på pannacotta jag smakat!! är frisk i smaken och inte lika mättsam som pannacotta annars kan vara. mums!!

  • mette-m 26 oktober 2012

    skall det vara 250 gr hallon o 250 gr blåbär eller tillsammans 250 gr

  • ros 26 oktober 2012

    Hej! Tillsammans ska det vara 250 g hallon och blåbär. Lycka till!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.