Pannacotta med hallon och blåbär med en frisk citrontopping.
Toppad med hallon och blåbär
Instruktioner
- Blötlägg 4 gelentinblad i kallt vatten 5 minuter. Krama ur dem och smält dem i en kopp i mikron i 10 sekunder.
- Mixa hallon, blåbär och strösocker i matberedaren med kniven monterad. Tillsätt citronskal, grädde och vaniljyoghurt.
- Blanda de smälta gelantinbladen med 1 dl av pannacottasmeten. Rör sedan ner blandningen i resten av smeten och kör i 30 sekunder.
Fördela smeten i dessertglas och låt stå i kylen i minst 2 timmar.
- Topping: Blötlägg gelantinbladen, 5 minuter i kallt vatten. Krama ur och smält i en skål i mikron i 10 sekunder. Blanda i créme fraichen under omrörning och tillsätt citronsaft och skal. Fördela över den stelnade pannacottan och låt stelna i kylen, ca 30 minuter.
Dekorera med hallon, blåbär och färsk mynta.
- Lycka till! Njut
Publicerat den
8 augusti 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Dessert jag varmt rekommenderar . Mycket gott och uppskattat av bodde vuxna och barn . Tack för receptet.
Detta är ett av de godaste recept på pannacotta jag smakat!! är frisk i smaken och inte lika mättsam som pannacotta annars kan vara. mums!!
skall det vara 250 gr hallon o 250 gr blåbär eller tillsammans 250 gr
Hej! Tillsammans ska det vara 250 g hallon och blåbär. Lycka till!