Varm choklad med kakao och vaniljsocker.
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.
den här varma chokladen ger jag inte mycket för. Det är alldeles på tok för mycket socker. Inte heller finns mängd mjölk angivet. Varm choklad görs bäst kvällen före med en chokladkaka av högsta kvalitet minst 70 procents kakaohalt per halv liter helmjölk och en skrapad vaniljstång. Värm mjölken och lägg i chokladkakan som smälter under vispning öppna och skrapa en vaniljstång och lägg i alltihop i kastrullen,ska ej koka, blandningen tas av spisen och får svalna,ställ i kylskåp under natten, ta bort vaniljstången nästa dag och vispa sen upp chokladblandningen i kastrull ska ej kokas häll upp i porslinskanna och servera. Den fina vaniljsmaken har då utvecklats tillsammans med chokladen. Tillsätt socker om det behövs men bara litet, sockret ska fungera som krydda enbart och inte dölja aromerna, särskilt som endast de bästa ingredienser använts. Vispgrädde är aldrig fel till. Choklad ska man alltid vara noga med och varm choklad ännu mer.
USCH!!!!!!!!!!! Fi funken va mycket socker. Denna kommer i a f ALDRIG att finnas i min älskade lilla adhd-flickas termos!!!
Låter smaskigt.
Jag ändrade receptet lite, kanske är vanligare att man gör 1 kopp till sig själv än 6 jätte stora koppar xD
Denna typ av choklad är iallafall bättre än oboy om man har adhd vå doktor tycker den här är bra för kakaon ger balans. Sen behöver man ju inte krånglatill saker allt för mycket...
Det här är precis som min mormor gjorde åt mig när jag var liten. Jättegott! Och det är inte mycket socker alls. I riktig kakao finns det inget socker så det behövs lite annars blir det bara beskt. Mängden mjölk eller grädde ska inte vara stor, bara så att det blir lätt fuktat och så att man får bort ev. klimpar, kanske 1-2 msk.
Det är jättegott.Ta en klick vispgrädde i.Läckert När jag gick i skolan å 50-talet fick vi chokladsoppa,är det någon som har ett recept på en sådan? Kertin i malmö.
det är ett gammalt recept -så gjordes för över 60-70 år sedan,när jag var liten fick vi det av våran mamma,fanns ju inga påsar färdiga med choklad i då, vi som skriver är födda på tidigt 40 tal.
Varm choklad med en smörgås eller bulle, det var morgonfika, innan man stack till plugget, 40 0ch 50 talet. Mycket bra start på en skoldag. Viktigt att man sockrar själv. Rör cacao och socker med en skvätt mjölk i en kopp, häll sedan på varm mjölk. Nu finns det RÄTTEVISEMÄRKT cacao att köpa "hälsar utflyttad Stockholmare"