Vildsvinsfilé i gräddig dragonsås

Vidsvinskött är mycket gott, inte alls som vanlig gris. Har du inte prövat så gör det. Direkt från naturen utan tillsatser. Kan inte vara bättre. Krydda som du kryddar vanligt nötkött.

Betyg (6 röster)
Antal personer
4-6
Vildsvinsfilé i gräddig dragonsås

Gör så här

Börja med att ta fram fileérna ett par timmar innan du ska steka dom så de är rumsvarma. Putsa köttet rent från hinnor och fett. Skär fileérna i 1,5 cm skivor och stek dem i smör i 1 till ett par minuter på var sida. Det är ju en smaksak hur man vill ha det. Stek i 2 omgångar så inte köttet ligger för tätt i stekpannan. Flytta över till annat fat. Hacka och stek vitlöken.
Häll grädden och mjölken i stekpannan med stekskyn och rör eller vispa om. Krydda och koka försiktigt upp på svag värme. Smaka av. Flytta över filébitarna till pannan och värm försiktigt i 5-10 minuter innan servering.
Servera gärna potatismos och en god sallad till.
Smaklig måltid!

Ingredienser (för måttangivelser vänligen logga in)

vildsvinsfilé, Smör, Vitlök, Grädde, Mjölk, Örtsalt, Dragon, Torkad persilja, Viltfond, Svartpeppar, Sweet chilisås
Visningar:
18063
Sparat:
192

LIKNANDE RECEPT

Vildsvinsfilé recept
Currykyckling i..
över 2 månader
Viltmarinad med
över 2 månader
Helstekt vildsv
över 2 månader
Vildsvinsfilé m..
över 2 månader
Gravad vildsvin..
av Magnus
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.