- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Det här är ett perfekt recept att laga till många och som passar bra både till vardag och till fest.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°.
- Ta fram en ugnsform (ca 25×25 cm).
- Skala och grovriv morötter. Skär zucchini i smala stavar. Skiva lök och champinjoner tunt. Skölj och strimla purjolök.
- Hetta upp olivolja i en stekpanna och fräs löken, purjon, zucchinin, morötterna och champinjonerna i tre omgångar på medelhög värme i 5 minuter/omgång.
- Lägg grönsakerna i formen. Skär sejfilé i 5 cm breda bitar och lägg dem ovanpå grönsakerna.
- Krydda fisken med 2 krm salt och 1 krm vitpeppar.
- Vispa ihop crème fraiche, vatten, dijonsenap, ½ tsk salt och 1 krm svartpeppar. Häll såsen över fisken.
- Sätt in plåten i mitten av ugnen och stek i 20 minuter.
Koka ris.
- Fördela räkor ovanpå när 5 minuter återstår av stektiden.
- Servera fisken, räkorna och grönsakerna med riset.
Publicerat den
31 maj 2011
Liknande recept
Skriv kommentar