Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vitchokladpannacotta med passionsfrukt

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 3 timmar 10 minuter
Skriv ut

Enkel och god italiensk efterrätt! Håller sig flera dagar i kylen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i ca 10 minuter. Häll grädden i en kastrull och lägg i en urskrapad vaniljstång. (vaniljstången kan bytas ut mot 1 tsk vaniljsocker). Låt koka upp, och ta sedan bort stången. Under tiden kan du smälta vitchokladen i vattenbad.
  2. När grädden kokat,ta bort kastrullen från värmen och rör ner,gelatinbladen. Rör sedan ner den vita chokladen och förtsätt blanda tills du får en jämn smet. Häll upp i portionsglas och ställ i kylen i minst 3 timmar. Glöm inte att täcka med plastfolie!
  3. Precis före servering, gröp ur passionsfrukterna och lägg ovanpå pannacottan. Ca. en halv per form,(beroende på smak och tycke).
  4. tips!: passionsfrukt kan bytas ut mot andra bär sorter, som blåbär eller jordgubbar.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • bjuranna 14 november 2011

    Len och god, ej för söt pannacotta!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.