Instruktioner
Värm porter, mjölk och sirap till 27 grader. Rör ut jästen i litet av vätskan och tillsätt övriga ingredienser, men spara litet av mjölet till utbakningen.
Knåda degen smidig. Forma två runda (eller avlånga) bröd och låt dem jäsa övertäckta med bakduk i en timme. Grädda bröden i 45 min. i 200 graders ugnsvärme.
Rör ut 1 tsk potatismjöl i 2 dl vatten och låt blandningen koka upp. Pensla bröden flera gånger under gräddningen med denna blandning, då blir de blanka och verkligen otroligt fina!
(Jag hoppar ibland över penslingen, bröden blir verkligt goda ändå!). Litet matfett kan göra brödet saftigare!
Hur många dl ungefär är 1 liter? Eller är det detsamma som 1 kg? *trött*
1 liter är 10 dl
Detta bröd är så otroligt gott så man behöver inget pålägg. Bakar 4 runda i månaden och ledsnar aldrig på det. Ett perfekt Julebröd också.