Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjölkfria limpor

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Mycket goda limpor, som passar stora som små.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda torrjästen med salt, linfrön, kryddor och en del av mjölet. Värm vattnet till ca 45 grader, blanda med oljan och sirapen. Blanda det med mjölet och tillsätt sedan resten av mjölet så du får en smidig deg. Enklast går det ju med assistent.
  2. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela degen i 8 bitar. Forma till limpor och lägg på plåt med bakplåtspapper. Gör några fina snitt i limporna och låt dem jäsa i 1 timme under bakduk. Grädda sedan limporna i 175 grader i ca 30 min.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.