Allt på grillen

Serverar: 6 portioner

Blanda kött och korv med grönsaker på grillen. Grönsakerna måste penslas med lite olja först, men kött och korv bränns inte så lätt om man hoppas över såväl olja som olika marinader. Krydda och ge smak efteråt istället.

Ingredienser

  • 3-6 skivor entrecôte (800 g)
  • 6 starka korvar, typ chorizo
  • 2 små zucchini
  • 1 knippa färsk lök
  • 2 röd paprikor
  • Vitlöksklyftor
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Örtkryddor
  • Citronklyftor
  • Att pensla med
  • 3 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • Instruktioner

    1. Skiva vitlöksklyftan och låt den ge smak åt olivoljan som man ska pensla med. När kolen eller briketterna vitnat är det dags att grilla.
    2. Dela entrecôteskivorna om de är stora. Skär zucchini i ½ cm tjocka skivor, ta med en bit av stjälken och skär paprikan i breda strimlor.
    3. Börja med att grilla köttet och korven. Grönsakerna går mycket snabbare och kan läggas på därefter. Pensla dem tunt med oljeblandningen.
    4. Lägg upp allteftersom på ett generöst fat. Pressa över citronen, skala och skiva vitlök och strö över med salt, svartpeppar och örtkryddor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Lär dig laga god fisk
    Fisk, tillagad på rätt sätt, är bara såå gott! Tyvärr är det många...

    Valborgstips
    Knappt har man hämtat andan efter påsk, så är det dags för valborgs...

    Årets kock
    Det blir Eriksbergshallen och Quality Hotel 11 som blir värd för fi...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben