Aubergine i ugn

Serverar: 4 portioner

Kombinerat med tomater blir auberginen en god och lite ovanlig anrättning, exempelvis till rökt eller kokt fisk.

Ingredienser

  • 1 liten aubergine
  • 4 fasta tomater
  • 3 msk smör eller margarin
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Skölj auberginen och skär den i tunna skivor. Gör likadant med tomaterna.
    3. Smörj en ugnssäker form, varva ner aubergine- och tomatskivor i vackert mönster.
    4. Krydda rikligt mellan varven. Klicka resten av matfettet över.
    5. Svep aluminiumfolie över rätten, låt den sakta puttra i 30 minuter i ugnen.
    6. Servera med rökt eller kokt fisk.

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10
    4
    1 h 15 min
    4
    1
    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Gratinerad aubergine
    En urgröpt aubergine fylls med en sås gjord av fruktköttet, lök och...

    Gott av auberginer
    Visst är det gott med olika röror att doppa tilltugg i medan man vä...

    Gott av auberginer!
    Visst är det gott med olika röror att doppa tilltugg i medan man vä...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben