Blodpudding

Serverar: 4 portioner

Tid: 2 timmar 30 minuter

En mycket god blodpudding som smälter i munnen

Ingredienser

  • 6 dl mjölk
  • 3 dl ströbröd
  • ½ liter blod
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 1 ½ dl rågmjöl
  • 1 gul lök
  • ½ msk smör
  • ½ dl sirap
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk mejram
  • 1 tsk ingefära
  • ½ tsk nejlikor
  • 1 dl äppelmos
  • Instruktioner

    Hacka och bryn löken med smöret. Sila blodet, blanda med mjölken och ströbrödet. Tillsätt mjölet och vispa till en jämn smet. Blanda i löken och kryddorna, sirap och äppelmoset. Fördela smeten i smorda, mjölade formar och ugnsbaka i 2 timmar i 225 grader. OBS: Täck över formarna med aluminiumfolie före gräddningen.

    Liknande recept

    4
    1 h
    6-8
    1

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Tips och knep!
    Fler tips! Det har strömmat in massor med bra kökstips. Vi har fått så...

    Kändiskockar lagar husmanskost
    "Få rätter ger mig en så stark association av husmanskost som blodpudd...

    Jag, en matsamlare
    Jag samlar på mat – inte så att jag torkar den och klistrar in den i a...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben