Bönor och grönt

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Gott tillbehör, eller en bufférätt. Det kokas och äts för lite bönor i Sverige.

Ingredienser

  • 1 burk stora vita bönor eller hemkokta
  • 300 gram frysta gröna bönor, upptinade
  • 1 st morot grovriven
  • 1 strimlad blekselleri
  • 1 dl purjolök strimlad
  • Peppar
  • Dressing
  • 2 tsk fransk senap
  • 2 tsk vinäger
  • 1 msk honung flytande
  • 3 msk olivolja
  • 3 msk vatten
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Blanda ingredienserna till salladen. Peppra.
    2. Dressing: Rör ihop senap, vinäger och honung. Vispa i oljan i en tunn stråle. Tunna ut med vattnet och salta och peppra. Slå vinägretten över salladen och blanda väl.
    3. Låt stå i kyl och dra i en halvtimme innan servering. Serveras rumstempererad.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    soipar 5 oktober 2008

    mycket smaklig bönsallad. Senapsdressing satte knorr på rätten. Äter den öven som grön förrätt.

    farmoringer 12 oktober 2009

    Tack för ett gott recept. Det enda som jag inte hade i som var i ditt recept, var blekselleri. Inget som jag tycker om. Kanske hade blivit en annan smak med det. Men var supergott utan... Mvh Inger

    Relaterade Artiklar

    Pastasallad
    Pastasalladen är en av våra absoluta picknickfavoriter. I sin enkelhet...

    Spaghetti med köttfärssås
    Vad äter vi svenskar till vår spaghetti? Köttfärssåsen är i ohotad top...

    Gott med vegetarisk mat!
    Jag anser att vegetarisk mat självklart skall vara så smakrik och g...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben