Serverar: 4 portioner
Skölj bönorna och lägg dem i kallt vatten minst 4 timmar, gärna längre t ex över en natt. Slå bort vattnet. Koka bönorna i saltat vatten, börja med den mindre vattenmängden och späd med mer om det behövs. Koka under lock på svag värme tills bönorna är mjuka, ca 1 timme. Om spadet är för tunt, rör ut mjölet i lite vatten, häll i det under omrörning och koka upp. Smaksätt med ättika, sirap och ev salt.
Japanska matord
Tempura, gari, miso, yakitori... Vi har fått en del nya ord i vårt...
Rosta kaffe hemma!
Det är ganska enkelt att rosta kaffe hemma men kräver god ventilation...
Mexikansk matlagning
Mexikansk matlagning är en blandning av den centralamerikanska, spansk...
Tack Marie! Som jag "ävlats" för att "få till" bönorna? Och det enda jag missade var potatismjölet. Hm, "matklubben.se" går inte av för hackor!