Bruna bönor

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • 4 dl bruna bönor
  • 1 - 1 1/4 l vatten
  • 1 tsk salt
  • (1 msk potatismjöl)
  • ca 1 msk ättiksprit
  • 2 - 3 msk sirap
  • Instruktioner

    Skölj bönorna och lägg dem i kallt vatten minst 4 timmar, gärna längre t ex över en natt. Slå bort vattnet. Koka bönorna i saltat vatten, börja med den mindre vattenmängden och späd med mer om det behövs. Koka under lock på svag värme tills bönorna är mjuka, ca 1 timme. Om spadet är för tunt, rör ut mjölet i lite vatten, häll i det under omrörning och koka upp. Smaksätt med ättika, sirap och ev salt.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    walterego 2 april 2011

    Tack Marie! Som jag "ävlats" för att "få till" bönorna? Och det enda jag missade var potatismjölet. Hm, "matklubben.se" går inte av för hackor!

    Relaterade Artiklar

    Japanska matord
    Tempura, gari, miso, yakitori... Vi har fått en del nya ord i vårt...

    Rosta kaffe hemma!
    Det är ganska enkelt att rosta kaffe hemma men kräver god ventilation...

    Mexikansk matlagning
    Mexikansk matlagning är en blandning av den centralamerikanska, spansk...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben