Crepes med färsk spenat

Serverar: 4 portioner

Crepsen är fyllda med spenat, kokt ägg och kassler. 483 kalorier per portion.

Ingredienser

  • 2 dl vetemjöl
  • 4 dl mellanmjölk
  • 2 ägg
  • 2 krm salt
  • 2 msk smör
  • Fyllning
  • 2 ägg
  • 300 g färsk spenat
  • 200 g benfri kassler
  • ½ msk smör
  • ½ dl finhackad persilja
  • 2 dl lätt créme fraiche
  • Peppar
  • Salt
  • 80 g blandad sallad
  • 1 knippa rädisor
  • Instruktioner

    1. Vispa mjöl och hälften av mjölken till en slät smet. Tillsätt resten av mjölken, ägg och salt. Låt smeten svälla en stund. Gör fyllningen under tiden.
    2. Koka äggen i 7 minuter, skala dem och dela dem i 2-3 bitar. Hacka spenaten något, skär kasslern i tärningar. Fräs spenaten i smör i en gryta, tillsätt kassler och persilja. Låt fyllningen svalna något och tillsätt sedan créme fraiche och ägg. Smaka av med peppar och ev salt.
    3. Smält lite smör i en stekpanna, häll ½ dl smet åt gången. Stek crepen på båda sidor, lägg en klick fyllning på mitten och vik över kanten.
    4. Servera med sallad och rädisor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Våra goda middagar i Annecy!
    Middagen igår var väldigt fransk och avnjöts under många timmar med...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben