är det svenska namnet på Tira mi su.
Ingredienser
100 g äggula
175 g florsocker
400 g mascarpone
4 dl vispad grädde
4 gelatinblad, blötlagda
4 msk marsalavin
3 msk kaluha
3 msk galliano
4 savoiardikex
1 kopp mörkt kaffe, kallt
1 dl girotter inlagda körsbär
Instruktioner
- Vispa äggula och florsocker fluffigt.
- Rör ner Mascarponeosten, tillsätt spriten och marsalavinet. Smaka av.
- Vispa upp nästan all grädde, spara 2 msk till gelatinet.
- Blanda ner äggsmeten med vispad grädde.
- Smält gelatinbladen i lite ovisspad grädde och blanda samman.
- Doppa biskvierna i kaffet, bara halva kakorna så att ovansidan är torr.
- Lägg sedan i dom i burkar/skålar som desserten skall serveras i.
- Fyll på med körsbären och avsluta sedan med att lägga i mascarponesmeten.
- Avsluta med att sikta kakaopulver över eller gör en lätt chokladsås på smält choklad, grädde och eventuellt lite likör.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Cheesecake med persikor
Cheesecake är en engelsk kaka som består av en kräm på en kexbotten...
Gratinerad aubergine
En urgröpt aubergine fylls med en sås gjord av fruktköttet, lök och...
Barnkalasdax
Statistik tillbaka visar faktiskt att det är många barn som föds i...