Fisk i curry

Serverar: 4 portioner

Berusande gott.

Ingredienser

  • 1-2 msk olivolja
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 1 msk thailändsk currypasta
  • 1-2 purjolökar (ca 500 g)
  • 4 dl kokosmjölk
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 1-2 msk soja
  • 4 bitar torsk eller sebaste à 150 g
  • 4 torkade brödskivor utan kanter
  • 4-5 msk riven kokosnöt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Skiva vitlöken i små bitar och fräs den i oljan i en panna i ett par minuter tillsammans med currypastan. Skiva purjolöken och låt fräsa med i ytterligare tre minuter.
    3. Tillsätt kokosmjölken, fiskbuljongtärningen och sojasåsen och låt koka upp.
    4. Smörj en ugnssäker form och lägg i fisken. Häll därefter över såsen.
    5. Tärna brödbitarna och blanda dem med den rivna kokosnöten i en skål, strö sedan blandningen över såsen och låt stå i ugnen i ca 20 minuter. Servera med ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Indien!
    I Indien blandar man aldrig rätterna, dessutom äter man med fingrarna....

    Potatis - möjligheternas rotfrukt
    Potatis har fått oförtjänt dåligt rykte de senaste åren. Hederlig pota...

    Dagens ört - dragon
    Dragon har en stark, pepparaktig smak och italienarna kallar den roman...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben