Berusande gott.
Ingredienser
1-2 msk olivolja
2-3 vitlöksklyftor
1 msk thailändsk currypasta
1-2 purjolökar (ca 500 g)
4 dl kokosmjölk
1 fiskbuljongtärning
1-2 msk soja
4 bitar torsk eller sebaste à 150 g
4 torkade brödskivor utan kanter
4-5 msk riven kokosnöt
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skiva vitlöken i små bitar och fräs den i oljan i en panna i ett par minuter tillsammans med currypastan. Skiva purjolöken och låt fräsa med i ytterligare tre minuter.
- Tillsätt kokosmjölken, fiskbuljongtärningen och sojasåsen och låt koka upp.
- Smörj en ugnssäker form och lägg i fisken. Häll därefter över såsen.
- Tärna brödbitarna och blanda dem med den rivna kokosnöten i en skål, strö sedan blandningen över såsen och låt stå i ugnen i ca 20 minuter. Servera med ris.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Indien!
I Indien blandar man aldrig rätterna, dessutom äter man med fingrarna....
Potatis - möjligheternas rotfrukt
Potatis har fått oförtjänt dåligt rykte de senaste åren. Hederlig pota...
Dagens ört - dragon
Dragon har en stark, pepparaktig smak och italienarna kallar den roman...