Fisk med saffran

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Saffran är väl en härlig krydda. Barnen brukar utbrista: " åh vad gott, nu blir det sån där julbullesoppa!"

Ingredienser

  • 1 paket torsk- och laxtärningar á 300 g (t ex ICA-handlarnas)
  • 4 morötter
  • 1 purjolök
  • 1 knippa dragon
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • ½ g saffran
  • 2 dl mellangrädde
  • 8 kokta potatisar
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Koka ihop grönsaksbuljongen, grädden, vitvinsvinägern, saffran och dragon. Slanta morötterna och skiva purjolöken och tillsätt till buljongblandningen, låt koka några minuter till dess att morötterna börjar mjukna. Tillsätt fisktärningarna och sjud ytterligare några minuter. Skär potatisen i fyrkanter och lägg i soppan, ta av soppan från spisen och låt stå medan potatisen blir varm. Smaka av med salt och peppar.
    2. Lägg gärna till en god aioli som en klick i soppan vid servering.

    Liknande recept

    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Fisk!
    Här får ni helgens bästa recept på en riktigt god fransk fiskrätt!...

    Potatisrätter
    Ohh, vad man kan göra mycket gott av potatis! Koka, steka, mosa, grati...

    Potatis - möjligheternas rotfrukt
    Potatis har fått oförtjänt dåligt rykte de senaste åren. Hederlig pota...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben