Fläskfilé

Serverar: 6 portioner

Fläskfilé i rosa sås, det här är en rätt som brukar serveras på fredagskvällar. Hoppas du gillar det!

Ingredienser

  • 800 gram fläskfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 hackad gul lök
  • 4 champinjoner delase i mindre bitar
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl grädde
  • 2 msk chilisås
  • 1 msk Worcestershiresås
  • 1 msk soja
  • 1-2 pressad vitlöksklyfta
  • 1 ½ msk rosepeppar
  • Hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Skär filen i skivor ca 2 cm, platta ut dem något. Bryn dem hastigt i smör. Salta och peppra. Ta upp köttet och fräs löken och svampen.
    2. Blanda ihop crème fraiche, grädde, chilisås, worchestersås, soja och vitlök. Slå blandningen över löken o svampen, rör om och låt puttra några minuter.
    3. Lägg i kött och rosepeppar och låt puttra 5 minuter. Strö över persilja.
    4. Jag serverade ugnsrostade grönsaker och en grekisksallad...men ris och pasta funkar utmärkt till den som vill de.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Tesserese 16 juli 2011

    Jättegott!

    Relaterade Artiklar

    Fläskfilé
    Fläskfilé är kanske den mest populära köttbiten i Sverige. Det är en f...

    Valborgstips
    Knappt har man hämtat andan efter påsk, så är det dags för valborgs...

    Nyårsmiddag
    Inte bestämt nyårsmiddagen ännu? Här får du ett par festliga försla...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben