Fläskfilé rosé

Serverar: 6 portioner

En god gryta

Ingredienser

  • 500-600 g fläskfilé
  • 2 msk smör
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 stor lök, finhackad
  • 2 dl Crème Fraiche
  • 1 dl köttbuljong
  • 2 msk chilisås
  • 1/2 msk Worcestersås
  • 1/2 msk soja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk rosépeppar
  • hackad persilja
  • Instruktioner

    Skär filén i skivor. Bryn i omgångar i smör. Salta och peppra. Ta upp köttet ur stekpannan. Fräs lökhacket i en traktörpanna. Blanda i crème fraiche, köttbuljong, chilisås, Worcestersås, soja och vitlök. Rör om och låt koka några minuter. Lägg ner kött och rosépeppar i såsen. Låt allt bli varmt. Strö hackad persilja över. Servera med pressad potatis och grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Fläskfilé
    Fläskfilé är kanske den mest populära köttbiten i Sverige. Det är en f...

    Valborgstips
    Knappt har man hämtat andan efter påsk, så är det dags för valborgs...

    Nyårsmiddag
    Inte bestämt nyårsmiddagen ännu? Här får du ett par festliga försla...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben