Fläskfilé Rosé

Serverar: 6 portioner

Enkel favorit som gillas av hela familjen.

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 2 msk smör
  • salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 stor lök
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 dl köttbuljong
  • 2 msk chilisås
  • 1 msk soja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk rosépeppar
  • hackad persilja
  • Instruktioner

    Skär fileén i skivor och bryn dem i smör. Krydda med salt och vitpeppar. Tag upp köttet. Hacka löken och fräs den mjuk. Blanda i creme fraiche, köttbuljong, chilisås, soja och vitlök. Rör om och låt puttra i några minuter. Lägg i köttet och rosépepparn i såsen och låt allt bli genomvarmt. Strö över hackad persilja och servera med pressad potatis och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    sotnot 7 augusti 2010

    Prövade denna igårkväll och det blev uppskattat! lite annrlunda och mustig smak vilket gjorde den god. tack!

    Relaterade Artiklar

    Fläskfilé
    Fläskfilé är kanske den mest populära köttbiten i Sverige. Det är en f...

    Valborgstips
    Knappt har man hämtat andan efter påsk, så är det dags för valborgs...

    Nyårsmiddag
    Inte bestämt nyårsmiddagen ännu? Här får du ett par festliga försla...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben