Fläskfilé rosé

Serverar: 4 portioner

enkelt och gott

Ingredienser

  • 5-6 hg filè
  • 1 lök
  • Salt
  • Peppar
  • 4 dl creme fraich
  • 2 dl köttbuljong
  • 4 msk chilisås
  • 1 msk worcestersås
  • 1 msk soya
  • 2 pressade vitök
  • 2 msk rosépeppar
  • 1 knippe persilja
  • Instruktioner

    Bryn och krydda filèn. Hacka och fräs löken. Lägg i stekgryta. Blanda i cremefraich , kötbuljong , worcestersås , soya , chilesås , vitlök och rose peppar. Om man inte vill ha rosepeppar hel kan man krossa och lägga ner den i en gasbinda så kan man ta upp den sen. Låt koka ihop ca 10 -15 minuter. Strö över hackad persilja innan servering. Gott med pressad potatis till.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Helen Salomonsson 19 april 2008

    Den är verkligen god och rosépepparen kan man utesluta - hellre det än det där med gasbindan,,,, tycker man om kryddan så är det nog ok att bara krossa den!

    Relaterade Artiklar

    Fläskfilé
    Fläskfilé är kanske den mest populära köttbiten i Sverige. Det är en f...

    Valborgstips
    Knappt har man hämtat andan efter påsk, så är det dags för valborgs...

    Nyårsmiddag
    Inte bestämt nyårsmiddagen ännu? Här får du ett par festliga försla...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben