Fläskfilé rosé

Serverar: 4 portioner

Tid: 35 minuter

En god fläskfilé med smak av rosépeppar

Ingredienser

  • ca 500 g fläskfilé
  • 2 msk flytande margarin, t ex Becel
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl vitt vin
  • 1 msk kalvfond
  • 1 dl vatten
  • 1 msk fransk senap
  • 2,5 dl matgrädde, mager
  • 1 msk rosépeppar
  • Instruktioner

    Putsa fläskfilén och skiva den i 1,5 cm tjocka skivor. Stek köttskivorna i flytande margarin 3-4 minuter på vardera sidan. Salta och peppra. Ta upp köttskivorna och håll dem varma. Häll av fettet från pannan. Häll i vin, buljong och vatten i pannan och låt det koka upp.. Rör ner senap och grädde. Sjud såsen ytterligare några minuter. Lägg tillbaka fläskfiléskivorna i såsen och hetta upp. Garnera med lite rosépeppar. Servera rätten med kokt ris, broccoli och en fräsch sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Littlechef 4 oktober 2009

    Hej! Det här var ett mycket bra recept och alla blev mätta och belåtna i familjen : ) Hade en riktigt bra smack och det smacka inte heller för mycket vitt vin, tack för att du laddade upp receptet Mvh Daniel

    Relaterade Artiklar

    Fläskfilé
    Fläskfilé är kanske den mest populära köttbiten i Sverige. Det är en f...

    Valborgstips
    Knappt har man hämtat andan efter påsk, så är det dags för valborgs...

    Nyårsmiddag
    Inte bestämt nyårsmiddagen ännu? Här får du ett par festliga försla...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben