Serverar: 8-10 portioner
Tid: 1 timme 40 minuter
Härligt gott bröd till soppa, picknick eller bara att äta som mellanmål.
Smula jästen i en bunke och vispa ut den med vatten, olivolja, honung och flingsalt. Tillsätt lite vetemjöl i taget, arbeta samman till en deg och knåda den i cirka 5 minuter. Jäs degen i bunken täckt med bakduk till dubbel storlek i cirka 45 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Häll upp degen på mjölat bakbord, dela i två bitar, knåda och forma till två bollar. Platta ut tills de är cirka 1 1/2 cm tjocka. Jäs till dubbel storlek under bakduk på en oljad plåt med lite flingsalt i bottnen i cirka 30 minuter. Sätt fingrarna i degen så att det formas en massa hål, ringla över rikligt med olivolja, strö över flingsalt och eventuellt annan smaksättning Grädda bröden gyllene i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
Bröd!
Foccacia och Jalapeñobröd, olivolja och salt... Gott både som tillt...
Gi-mat – vara eller icke vara?
GI – inneordet på varje svensks läppar. GI som i God Innemat. GI som I...