Focaccia

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 1 timme 40 minuter

Härligt gott bröd till soppa, picknick eller bara att äta som mellanmål.

Ingredienser

  • 25 g (1/2 pkt) färsk jäst
  • 3 dl ljummet vatten
  • ½ dl olivolja
  • 2 msk honung
  • 1 msk flingsalt
  • 7 dl vetemjöl
  • Olivolja och flingsalt till plåten och utbakning
  • Cocktailtomater
  • Färsk basilika
  • Oliver
  • Rödlök
  • Fetaost
  • Instruktioner

    Smula jästen i en bunke och vispa ut den med vatten, olivolja, honung och flingsalt. Tillsätt lite vetemjöl i taget, arbeta samman till en deg och knåda den i cirka 5 minuter. Jäs degen i bunken täckt med bakduk till dubbel storlek i cirka 45 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Häll upp degen på mjölat bakbord, dela i två bitar, knåda och forma till två bollar. Platta ut tills de är cirka 1 1/2 cm tjocka. Jäs till dubbel storlek under bakduk på en oljad plåt med lite flingsalt i bottnen i cirka 30 minuter. Sätt fingrarna i degen så att det formas en massa hål, ringla över rikligt med olivolja, strö över flingsalt och eventuellt annan smaksättning Grädda bröden gyllene i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Bröd!
    Foccacia och Jalapeñobröd, olivolja och salt... Gott både som tillt...

    Gi-mat – vara eller icke vara?
    GI – inneordet på varje svensks läppar. GI som i God Innemat. GI som I...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben