Friterade räkor

Serverar: 4 portioner

Friterade räkor som de smakar på restaurang.

Ingredienser

  • Olja till fritering, t ex jordnötsolja
  • 2 dl rismjöl
  • 1½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 1½ dl mjölk
  • ½ dl gräddfil
  • 1 ägg
  • 30 g smält smör
  • 450 g stora skalade räkor med stjärten kvar
  • Instruktioner

    1. Fyll en fritös eller en djup gryta till cirka en tredjedel med olja. Hetta upp oljan till 190 grader. Oljan är tillräckligt varm då en brödbit blir gyllene på cirka 30 sekunder.
    2. Blanda rismjöl, vetemjöl, bakpulver, salt, mjölk, gräddfil och ägg i en stor skål. Rör ner det smälta smöret och blanda väl till en slät smet. Låt den dra 20 minuter. Tillsätt lite mer mjölk om smeten verkar för tjock.
    3. Torka räkorna torra. Trä två räkor åt gången på träspett och doppa dem i frityrsmeten så att de täcks väl.
    4. Lägg försiktigt räkspetten i oljan med hjälp av en tång. Fritera tills räkorna är gyllene och genomstekta, 30-60 sekunder. Ta upp räkspetten ur oljan med tången och låt dem rinna av. Fortsätt på samma sätt med resten av spetten.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    aattaa 19 mars 2013

    måste va fel mängd vetemjöl

    Relaterade Artiklar

    Japanska matord
    Tempura, gari, miso, yakitori... Vi har fått en del nya ord i vårt...

    Klassiska rätter och deras namn
    Den klassiska restaurangmaten är en del av vår historia. I Sverige...

    Malmöfestival
    Av all mat som serveras under Malmöfestivalen har Matklubben hållit...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben