Gazpacho

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Gazpacho är ett av spaniens mest kända bidrag till det internationella köket. det var ursprungligen en anspråkslös allmogerätt, och de råa grönsakerna stöttes omsorgsfullt för hand. Numera kör man dem vanligen i mixer..

Ingredienser

  • 1 stor lök
  • 1 gurka
  • 1 grön paprika
  • 1 vitlöksklyfta
  • 500 g flådda urkärnade tomater
  • 1 msk persilja
  • 1 msk mynta
  • några mandlar eller hasselnötter
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk vinäger
  • 1/2 tsk salt
  • vitpeppar
  • 1 liter vatten
  • GARNERING
  • 1 fint tärnad lök
  • 1/4 fint tärnad gurka
  • 1 fint tärnad paprika
  • 12 skivade oliver
  • Instruktioner

    Lägg alla ingredienser utom vatten i en mixer och kör på lägsta hastighet i ca 1 minut eller tills allt är slätt. Häll allt i en soppskål och rör ner vattnet. Täck skålen och kyl under flera timmar innan soppan serveras. Vid serveringen kan man tillsätta några istärningar. Servera garneringsingredienserna separat i små skålar

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Gazpacho!
    Den kalla, spanska soppan är verkligen svalkande en varm sommardag. Se...

    En smak av Spanien!
    Paëlla, gazpacho, tapas... Spanjorerna gör en massa god mat, idag får...

    Kalla soppor
    Jag tycker alltid det är gott med soppor. Man blir så där lagom mätt....

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben