Serverar: 4 portioner
Tid: 30 minuter
Gazpacho är ett av spaniens mest kända bidrag till det internationella köket. det var ursprungligen en anspråkslös allmogerätt, och de råa grönsakerna stöttes omsorgsfullt för hand. Numera kör man dem vanligen i mixer..
Lägg alla ingredienser utom vatten i en mixer och kör på lägsta hastighet i ca 1 minut eller tills allt är slätt. Häll allt i en soppskål och rör ner vattnet. Täck skålen och kyl under flera timmar innan soppan serveras. Vid serveringen kan man tillsätta några istärningar. Servera garneringsingredienserna separat i små skålar
Gazpacho!
Den kalla, spanska soppan är verkligen svalkande en varm sommardag. Se...
En smak av Spanien!
Paëlla, gazpacho, tapas... Spanjorerna gör en massa god mat, idag får...
Kalla soppor
Jag tycker alltid det är gott med soppor. Man blir så där lagom mätt....