Gazpacho

Serverar: 2 portioner

Spansk afton med heta klassiker. En spansk soppa gjord på solmogna tomater och andra nyskördade grönsaker, som serveras kall. Bjud knäckebröd med Keso och hackad gräslök till.

Ingredienser

  • 3 dl vatten
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 2 st tomater
  • 1 st gurka, liten grön (250 g)
  • 1 st gul lök, liten
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st gul paprika
  • 3 dl tomater, passerade
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar, nymald
  • 1/2 limefrukt, skal och saft
  • 1/2 msk olivolja
  • Tillbehör
  • Knäckebröd
  • 150 g keso, naturell
  • 1 msk gräslök, hackad
  • Instruktioner

    1. Koka upp vatten och buljongtärning och låt kallna. Skär en tomat, hälften av gurkan, skalad lök och vitlök i bitar. Halvera paprikan, ta bort kärnorna och skär ena halvan i bitar.
    2. Lägg ner grönsaksbitarna och buljongen i en matberedare och kör dem till en puré. Blanda med passerade tomater. Krydda med salt, peppar, limeskal, limesaft och olja.
    3. Skär de återstående grönsakerna i små tärningar till garnering.
    4. Servera med knäckebröd, Keso och gräslök

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Gazpacho!
    Den kalla, spanska soppan är verkligen svalkande en varm sommardag. Se...

    En smak av Spanien!
    Paëlla, gazpacho, tapas... Spanjorerna gör en massa god mat, idag får...

    Kalla soppor
    Jag tycker alltid det är gott med soppor. Man blir så där lagom mätt....

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben