Gazpacho

Serverar: 4 portioner

Tid: 4 timmar 15 minuter

Sommarsval spansk grönsakssoppa med goda tillbehör. Soppan behöver 4-5 timmar på sig att stå och dra.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 paprikor
  • 1 tomat
  • 1 gurka
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 dl kalvbuljong
  • 2 dl olivolja
  • 3 dl tomatjuice
  • 1 tsk socker
  • Sambal oelek
  • Pressad citron
  • Chili, finhackad
  • Smaksalt (finns att köpa i Asiatiska specialaffärer)
  • 4 skivor vitt bröd
  • Olivolja
  • 1 vitlök
  • Tillbehör
  • 1 röd lök
  • 3 paprikor i olika färger
  • 1 knippe gräslök
  • 1 dl crème fraiche
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka löken.
    2. Dela paprika, tomat och gurka i bitar.
    3. Lägg ner grönsakerna och vitlöken i en mixer och mixa tillsammans med buljong, olivolja och tomatjuice.
    4. Smaka av med socker, sambal oelek, pressad citron chili och smaksalt. Låt stå och dra i 4-5 timmar.
    5. Skär under tiden brödet i mindre kuber och stek dem i en panna tillsammans med olivolja och vitlök.
    6. Tärna rödlök, paprika och gräslök. Blanda grönsakerna och lägg dem i en liten skål.
    7. Lägg upp crème fraichen i en skål.
    8. Häll upp soppan i djupa skålar och servera tillsammans med tillbehören.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Gazpacho!
    Den kalla, spanska soppan är verkligen svalkande en varm sommardag. Se...

    En smak av Spanien!
    Paëlla, gazpacho, tapas... Spanjorerna gör en massa god mat, idag får...

    Kalla soppor
    Jag tycker alltid det är gott med soppor. Man blir så där lagom mätt....

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben