Gravad lax

Serverar: 6 portioner

Det är både lätt och billigt att grava laxen själv

Ingredienser

  • 800 g lax, färsk mittbit
  • 1 msk vitpeppar, grovt krossad
  • ½ dl salt
  • ½ dl socker
  • 1 dl dill, hackad inkl stjälkarna
  • Instruktioner

    1. Blanda alla kryddorna Lägg ut ett lager av blandningen i en form med kant. Lägg på laxen och strö resten av blandningen ovapå. Täck med plastfolie och ställ kallt. i ett dygn, vänd laxen efter halva tiden.
    2. Servera med rostat bröd och gravlaxsås och en citronklyfta.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    PaulaPudding 26 december 2010

    Tack för receptet men vitpepparn tog överhand så pass mycket så den minskar jag ytterligare.

    Lensam 14 december 2011

    Färsk lax måste alltid frysas ett dygn innan den gravas.

    Relaterade Artiklar

    Sommarviner
    Finns det viner som kan kallas "sommarviner"? Kanske är det viner s...

    Lax, lax, lax
    Vi är bortskämda med lax här i Sverige och är nästan trötta på den und...

    Dagens ört - dill
    Det är mest här i Norden man använder dill. Den kan bli uppemot 60 cm...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben