Gravad lax

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • 1 kg färsk lax av mellanbiten
  • 3 msk salt
  • 2 msk socker
  • 1 knippa dill
  • 1 tsk grovt krossad vitpeppar
  • Instruktioner

    Dela laxen och ta ur ryggbenet. Blanda salt, socker och den krossade vitpepparn. Gnid in alla sidor med blandningen. Lägg ihop laxen med skinnsidorna utåt. Lägg hälften av dillen i ett djupbottnat kärl. Lägg på laxen och resten av dillen. Låt stå kallt i 2 dygn. Vänd på laxen 2 ggr per dygn. Skrapa av kryddorna och ta bort benen innan du skär upp och serverar laxen

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Sommarviner
    Finns det viner som kan kallas "sommarviner"? Kanske är det viner s...

    Lax, lax, lax
    Vi är bortskämda med lax här i Sverige och är nästan trötta på den und...

    Dagens ört - dill
    Det är mest här i Norden man använder dill. Den kan bli uppemot 60 cm...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben