Gravad Lax

Tid: 3 dagar

En klassiker

Ingredienser

  • En Lax på minst tre kilo
  • Fin Salt
  • Grov Salt
  • Socker
  • Dill
  • Instruktioner

    Köp en Filead Lax, eller filea hemma. Dela de två halvorna i mitten. Blanda 2 dl Finsalt med 2 dl Socker. Massera in denna blandning på köttsidorna av Fisken. Strö på rejält med Grovsalt. Lägg på med dill. lägg Laxhalvornas köttsidor mot varann, placera dessa i en täckt form eller i plastpåse. Lägg i kylskåp i tre dygn. Vänd på Fisken 2 ggr/dygn. Ta ut fisken efter tre dygn och spola av saltet. Frys in, men spara en bit, för avsmakning. Ätes på hårtbrödmacka, eller till sallad, potatis med kall laxsås till. Kan också med fördel stekas/bräckas lätt. låt detta bli en vana att ha på bordet.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Sommarviner
    Finns det viner som kan kallas "sommarviner"? Kanske är det viner s...

    Lax, lax, lax
    Vi är bortskämda med lax här i Sverige och är nästan trötta på den und...

    Dagens ört - dill
    Det är mest här i Norden man använder dill. Den kan bli uppemot 60 cm...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben