Gul soppa med pilgrimsmussla

Serverar: 6-10 portioner

Tid: 30 minuter

Fick denna hos mamma på pingst, supergod!

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 gul paprika
  • 1 orange paprika
  • 1 msk smör
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 6 dl vatten
  • 2 tärninar hönsbuljong
  • 4 gula eller röda tomater
  • 1 dl mellangrädde
  • 1 tsk strösocker
  • 1-2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 6-10 pilgrimsmusslor
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka lök och vitlök.
    2. Kärna ur paprikorna och skär dem i bitar. Fräs dem i smör i en kastrull. Häll på vin och vatten.
    3. Lägg i buljongtärningar och låt soppan koka i två minuter.
    4. Skär tomaterna i bitar och lägg i dem. Sjud i några minuter.
    5. Mixa soppan med grädde, smaksätt med salt, socker och peppar.
    6. Stek pilgrimsmusslorna i smör ca två minuter per sida. Salta och peppra.
    7. Servera soppan i små glas och lägg i musslorna på en träpinne.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Musslor
    Nykokta musslor är fantastiskt gott. Med vin, vitlök och vitt bröd kan...

    Michael Björklund Årets kock 2000
    Spänningen var hög och framtiden står på spel för de 6 finalisterna...

    Pilgrimsmusslor
    På engelska heter de scallops och på franska Coquilles. St Jacques är...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben