Inlagda gröna tomater

Serverar: 6 portioner

Supergott tillbehör. Jag brukar servera tomaterna till olika kötträtter.

Ingredienser

  • 1 kg små gröna tomater
  • Lag
  • 2 dl ättikssprit, 12%
  • 3 dl vatten
  • 5 dl strösocker
  • 1 tsk salt
  • 2 kanelstänger
  • 10 kryddnejlikor
  • Instruktioner

    Blanda alla ingredienser till lagen. Pricka tomaterna med en gaffel. Lägg dem i en kastrull tillsammans med lagen. Koka sakta på svag värme tills de är lagom mjuka. Lägg dem i glasburkar och häll på lagen.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    kekke46 18 oktober 2010

    Har nu smakat din tomater dom blev goda till köttet. Blir en femma av mig.

    Irene-59 2 november 2010

    Dom smakar verkligen gott,tack för en bra recept.

    ann_hann 18 september 2011

    Mycket gott! Kanske en aning för mycket kanelsmak för mig så nästa gång tar jag nog bara en kanelstång.

    Irene-59 7 oktober 2012

    Äntligen är det dags att lägga in denna delikatess.Jag tackar så mycket!

    Relaterade Artiklar

    Sill och strömming
    Sill och strömming är egentligen samma fisk. Namnet strömming använ...

    Bröd!
    Foccacia och Jalapeñobröd, olivolja och salt... Gott både som tillt...

    Matklubben Blogg 2007-07-31
    Hej igen Matklubbare! Undertecknad är tillbaks efter ett par års fr...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben