Kinesisk fisk

Serverar: 4 portioner

En utmärkt fiskrätt med autentisk, kinesisk smak. Den är mycket god, lätt att laga och passar hela familjen.

Ingredienser

  • 800 g vita filéer av torsk
  • ½ dl kinesisk soja
  • 2 msk färskpressad citronsaft
  • 2 msk saké eller alkoholfri mirin
  • 1 krm-½ tsk Femkryddor (kinesisk kryddblandning)
  • 1 purjolök, den vita delen
  • 1 röd paprika
  • 5 cm färsk ingefära
  • Instruktioner

    1. Du kan göra kryddblandningen Fem kryddor själv: 1 tsk mald stjärnanis, ½ tsk mald körvel, 1/4 tsk ingefära, 1/4 tsk kummin, 1/4 tsk curry
    2. Skölj av fiskfiléerna och lägg dem i en låg form. Blanda soja, färskpressad citron, saké och fem kryddor. Häll blandningen över fisken. täck över, ställ kallt och marinera i minst en timma.
    3. Skölj purjolöken och skär bort roten och de gröna bladen. Skär den vita och ljusgröna delen i 5 cm långa bitar. Dela bitarna på längden och skär dem sedan i strimlor. Ansa paprikan och skär även den i tunna strimlor. Skala ingefäran och hacka den fint.
    4. Lägg grönsakerna i botten på en ångkokare. Lägg fisken ovanpå. Om inte ångkokare finns, lägg smörpapper på ett avsvalningsgaller, gör små hål i pappret och ställ gallret i en wok eller kastrull.
    5. Häll lite vatten i botten på ångkokaren och koka upp på medelvärme. Ånga fisken i 10-12 minuter. Fisken är färdig när den delar sig då man vidrör den med en kniv. Servera fisken tillsammans med ris och grönsaker.

    Liknande recept

    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Japanska matord
    Tempura, gari, miso, yakitori... Vi har fått en del nya ord i vårt...

    Nyårsmiddag
    Inte bestämt nyårsmiddagen ännu? Här får du ett par festliga försla...

    Pingst är grillhelg
    Våren är härlig med alla helger som avlöser varandra. Arbetsveckorn...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben