Koka Kräftor

Serverar: 2-3 portioner

Tid: 30 minuter

Detta blir supergoda havskräftor!

Ingredienser

  • 3 liter vatten
  • 1 dl grovt salt
  • 1 - 2 sockerbitar
  • Dillkronor eller dillfrö
  • Instruktioner

    1. Koka upp lagen. Lägg i kräftorna. När första ”kokbubblan” syns igen så ta bort kastrullen från plattan. Låt kräftorna stå kvar och svalna i sin lag utan lock. Låt dem gärna stå i lagen ca12 timmar innan du tar ur dem ur lagen.
    2. Behöver du koka i flera omgångar och bara har en kastrull? Häll över kräftor och lag i t ex en noggrant rengjord hink. Sterilisera den gärna med kokhett vatten innan. Tänk också på att inte ta i kräftorna med händerna om det kan undvikas. De är känsliga för bakterier.

    Liknande recept

    4
    1 h 30 min
    20
    1

    Kommentarer (1)

    asa82 24 mars 2012

    Blev Superduper goda kräftor!!!

    Relaterade Artiklar

    September är skaldjursmånad
    Nu när det är tidig höst och vattnet normalt blir lite kallare är d...

    Kräftans vänkrets
    August Strindberg var en av oss, dvs. kräftälskare. När han i ”Trefa...

    Kräftdax!
    Äntligen är det dags för kräftor! Även om man nu för tiden kan köpa kr...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben