Serverar: 2 portioner
Kokta kräftor kan djupfrysas i sin lag.
Kontrollera att alla kräftor är levande.Skölj dem noga i kallt vatten. Koka upp lagen och låt den koka 10 minuter innan kräftorna läggs i.Lägg ner 5-6 kräftor åt gången i den häftigt kokande lagen. Koka sedan kräftorna ca 10 minuter från det att vattnet på nytt kokar upp. Låt dem snabbt kallna i spadet.Ta bort gamla dillkronor och lägg i färska. Se till att lagen täcker alla kräftor och låt dra ca 1 dygn på kall plats.Servera kräftorna upplagda på fat med färska dillkronor. Kräftorna kan eventuellt först avlivas i stormkokande vatten innan de kokas i lagen. Lägg i 5-6 kräftor åt gången och koka en dryg minut. Om man först avlivar kräftorna behöver de koka 6-7 minuter i lagen.
September är skaldjursmånad
Nu när det är tidig höst och vattnet normalt blir lite kallare är d...
Kräftans vänkrets
August Strindberg var en av oss, dvs. kräftälskare.
När han i ”Trefa...
Kräftdax!
Äntligen är det dags för kräftor! Även om man nu för tiden kan köpa kr...
Receptet stämmer väl med hur jag gör så jag provar att lägga upp en bild.