Koka kräftor

Serverar: 2 portioner

Kokta kräftor kan djupfrysas i sin lag.

Ingredienser

  • 25 kräftor ca 1 kg
  • Lag
  • 3 liter vatten
  • 1 dl salt
  • 2 sockerbitar
  • dillkronor i riklig mängd
  • 1 flaska porter om så önskas
  • Instruktioner

    Kontrollera att alla kräftor är levande.Skölj dem noga i kallt vatten. Koka upp lagen och låt den koka 10 minuter innan kräftorna läggs i.Lägg ner 5-6 kräftor åt gången i den häftigt kokande lagen. Koka sedan kräftorna ca 10 minuter från det att vattnet på nytt kokar upp. Låt dem snabbt kallna i spadet.Ta bort gamla dillkronor och lägg i färska. Se till att lagen täcker alla kräftor och låt dra ca 1 dygn på kall plats.Servera kräftorna upplagda på fat med färska dillkronor. Kräftorna kan eventuellt först avlivas i stormkokande vatten innan de kokas i lagen. Lägg i 5-6 kräftor åt gången och koka en dryg minut. Om man först avlivar kräftorna behöver de koka 6-7 minuter i lagen.

    Liknande recept

    4
    1 h 30 min
    20
    1

    Kommentarer (1)

    annica@akommunikation.se 29 augusti 2008

    Receptet stämmer väl med hur jag gör så jag provar att lägga upp en bild.

    Relaterade Artiklar

    September är skaldjursmånad
    Nu när det är tidig höst och vattnet normalt blir lite kallare är d...

    Kräftans vänkrets
    August Strindberg var en av oss, dvs. kräftälskare. När han i ”Trefa...

    Kräftdax!
    Äntligen är det dags för kräftor! Även om man nu för tiden kan köpa kr...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben