Kokta Kräftor

Serverar: 2-4 portioner

Tid: 1 timme

Med det här receptet kommer du aldrig mer köpa frysta eller färdigkokta kräftor mer.

Ingredienser

  • 1 kg kräftor
  • 1 dl salt
  • 2,5 l vatten
  • 2-3 sockerbitar
  • 0,5 burk dillfrön
  • Instruktioner

    1. Skölj kräftorna före du kokar dom. Koka upp vatten, salt, socker och dillfrön. Lägg i kräftorna, de största först. Låt allt koka upp och koka i ca 3-5 min. OBS! Stora kräftor längre tid.
    2. Plocka upp kräftorna, kyl lagen och lägg tillbaks kräftorna låt dom stå och dra i ett dygn.
    3. Jag brukar köpa trålfångade hafskräftor. Köper du burfångade är de oftast större, behöver då lite längre koktid. Blir de lösa och inte går att få ur skalet hela, har du kokt dom för länge.
    4. Använder detta recept även till svenska insjökräftor, men de är ju inte så lätta att få tag i.

    Liknande recept

    4
    1 h 30 min
    20
    1

    Kommentarer (3)

    tycons 3 december 2008

    Låter gott..................det var länge sedan man åt kräftor.

    Mirah 8 februari 2011

    Ta mig tusan det bästa receptet på kokta kräftor det finns!

    dagmar07 15 augusti 2011

    Provade detta receptet på råa havskräftor, lade i en bunt dillkronor också. Blev jättegoda, lagom salta med mycket dillsmak! Serverade ostgratinerat vitlöksbröd till - rekommenderas på det varmaste!

    Relaterade Artiklar

    September är skaldjursmånad
    Nu när det är tidig höst och vattnet normalt blir lite kallare är d...

    Kräftans vänkrets
    August Strindberg var en av oss, dvs. kräftälskare. När han i ”Trefa...

    Kräftdax!
    Äntligen är det dags för kräftor! Även om man nu för tiden kan köpa kr...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben