Lax i sås med räkor

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Smaskig vardagslyx som fungerar även till helgen

Ingredienser

  • 4 laxfiléer
  • 2 dl crème fraiche
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 3 msk hummerfond
  • 1 burk röd rom (80 g)
  • 1 liten burk räkor i lag (330/170 g)
  • Salt
  • Peppar
  • Fiskkrydda
  • Instruktioner

    Koka upp crème fraiche, matlagningsgrädde och hummerfond i en wok- eller stekpanna. Lägg i laxen, krydda efter smak och låt koka tills laxen är färdig, ca 15 minuter. Precis på slutet, rör ned rom och räkorna för att de sistnämnda ska bli varma. Servera med kokt potatis och kokt broccoli.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Japanska matord
    Tempura, gari, miso, yakitori... Vi har fått en del nya ord i vårt...

    Malmöfestival
    Av all mat som serveras under Malmöfestivalen har Matklubben hållit...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben