Ett luftigt och saftigt bröd.
Ingredienser
50 g jäst
2 msk ljus sirap
1 tsk salt
100 g smör
2 ½ dl vatten
2 ½ dl mjölk
2-3 msk lingonsylt
1 tsk bikarbonat
1 dl linfön
1-2 dl grahamsmjöl
10-15 dl vetemjöl
Instruktioner
- Lös upp jästen tillsammans med sirapen.
- Smält smöret, häll i vatten och mjölk, häll blandningen över jästen när den blivit 37 grader.
- Blanda ner resten av ingredienserna. Arbeta degen i minst 10 min (jag brukar använda degkrokar då jag inte har någon assistent). Ha i mjöl allteftersom tills degen blir smidig.
- Dela degen i fyra bitar. Alla bitar i åtta delar, rulla bollar som man lägger intill varandra, låt jäsa under duk i ca 45 min.
- Sätt in i ugnen på ca 200 grader i 5-10 min tills brödet fått en gyllenbrun färg.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Dags för lingon!
De lingon som mognar först kallas rålingon och är särskilt rika på...
Dagens ört - timjan
Det är bladen och de unga skotten som används som örtkrydda och de...