Gott bröd till en soppa och frukost
Ingredienser
850 g vetemjöl special
200g fint rågmjöl
200g grovt rågmjöl
60 g rågkross
1 dl rapsolja
6-8 dl vatten
3 dl mixade lingon
2 dl lingon / hela
1 dl farinsocker
50 g jäst
2 tsk salt
Instruktioner
- Mixa 3 dl lingon i vatten så de blir totalt 8 dl vätska. Värmes till 37° Lös upp jästen i degspadet och tillsätt olja, salt, farinsockret, lingonen och mjölet men spar lite till utbakningen.
- Arbeta ihop till en blank och smidig deg. Jäs degen övertäckt i ca 40 minuter.
- Ta upp degen på ett mjölat bakbord. Arbeta in mer mjöl om det behövs.
Dela degen i tre delar. Forma delarna till tre limpor. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt eller i formar.
- Låt jäsa i ca: 30 minuter under bakduk.
- Grädda i 200 grader mitt i ugnen ca 45 min
Låt dem svalna på ett galler.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Dags för lingon!
De lingon som mognar först kallas rålingon och är särskilt rika på...
Dagens ört - timjan
Det är bladen och de unga skotten som används som örtkrydda och de...