Lingonbröd

Serverar: 3 portioner

Tid: 1 timme 40 minuter

Gott bröd till en soppa och frukost

Ingredienser

  • 850 g vetemjöl special
  • 200g fint rågmjöl
  • 200g grovt rågmjöl
  • 60 g rågkross
  • 1 dl rapsolja
  • 6-8 dl vatten
  • 3 dl mixade lingon
  • 2 dl lingon / hela
  • 1 dl farinsocker
  • 50 g jäst
  • 2 tsk salt
  • Instruktioner

    1. Mixa 3 dl lingon i vatten så de blir totalt 8 dl vätska. Värmes till 37° Lös upp jästen i degspadet och tillsätt olja, salt, farinsockret, lingonen och mjölet men spar lite till utbakningen.
    2. Arbeta ihop till en blank och smidig deg. Jäs degen övertäckt i ca 40 minuter.
    3. Ta upp degen på ett mjölat bakbord. Arbeta in mer mjöl om det behövs. Dela degen i tre delar. Forma delarna till tre limpor. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt eller i formar.
    4. Låt jäsa i ca: 30 minuter under bakduk.
    5. Grädda i 200 grader mitt i ugnen ca 45 min Låt dem svalna på ett galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Dags för lingon!
    De lingon som mognar först kallas rålingon och är särskilt rika på...

    Dagens ört - timjan
    Det är bladen och de unga skotten som används som örtkrydda och de...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben