Lök på laxen

Serverar: 2 portioner

Tid: 30 minuter

Hittade på det här receptet en kväll, med lax, rödlök och en fetaostsås. Eftersom det blev rätt ok, ville jag komma ihåg hur jag gjorde.

Ingredienser

  • 2 portionsbitar frusen lax
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 150 g fetaost
  • 1 liten rödlök
  • 1 msk färskpressad limejuice
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Salta och peppra de frusna laxbitarna och lägg dem i en ugnssäker form.
    2. Skär löken i tunna skivor och bred ut lite över laxen och lägg resten runt omkring.
    3. Mixa ihop matlagningsgrädde, fetaosten och limejuicen.
    4. Häll gräddmixen över fisken och löken och ställ in i ugnen (225 grader) i ca 20-25 minuter eller tills fisken är klar.
    5. Servera med ris och en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Pastasallad
    Pastasalladen är en av våra absoluta picknickfavoriter. I sin enkelhet...

    Härliga fiskrätter!
    Lax känns riktigt somrigt, ja, egentligen alla fiskar. Hur somrigt...

    Lax
    Här njuter vi av lax i olika former, dels marinerad, dels grillad med...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben