Omelett med bönor

Serverar: 2 portioner

Tid: 20 minuter

Underbart god omelett som går att variera.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 2 msk vatten
  • ½ dl bönor (blandade)
  • 1 tomat
  • Basilika, gräslök eller timjan
  • Paprikapulver
  • Kajennpeppar
  • ½ gul lök
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja eller smör för stekning
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Knäck fyra ägg i en skål och vispa. Häll i bönor, tomat, krossad vitlök, vatten och krydda efter behag. Rör om. Stek under tiden löken (man kan även steka lite svamp om man vill ha i det) i ett litet stekjärn med lite olja.
    2. När löken stekt färdigt häller du på mer olja i stekjärnet och sedan häller du i allt från skålen i stekjärnet och sänker värmen. Lägg på ett lock och vänta.
    3. När det gått ca 3 min sänker du värmen ytterligare och väntar tills allt stelnat. Bäst blir den om det får stå och svalna lite under lock efter att du tagit upp den ut stekjärnet. Därefter kan du dela upp den i två delar. Servera sedan med lite crème fraiche och avokado.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Lax, lax, lax
    Vi är bortskämda med lax här i Sverige och är nästan trötta på den und...

    Mexikansk matlagning
    Mexikansk matlagning är en blandning av den centralamerikanska, spansk...

    Årets gröna kock
    Markus Aujalay från Operakällaren i Stockholm har i hård konkurrens me...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben