Serverar: 4 portioner
En jätte god skinksås som jag blev bjuden på av en vän. Hela familjens favorit. Ibland byter jag ut skinkan mot kassler och det blir också jätte gott. Det går lika bra med gul lök som scharlottenlök.
Skär skinkan i strimlor och finhacka scharlottenlöken och vitlöken. Stek löken en liten stund i en kastrull och tillsätt skinkan. Häll i grädde och buljongen. Krydda med kryddorna. Var inte snål med cayenepepparn. Gör en redning på mjölk och maizena och häll i, låt koka upp. Sätt även i lite soya. Garnera med gräslök och servera med bandspagetti.
Julmaten som blev över
Under mellandagarna har de flesta helt enkelt "fått nog" av julmaten....
Burkmat är bra sommarmat
Sommartid är gärna oplanerad tid, eller borde i varje fall vara det. F...
Denna pastasåsen var kanongod!! Fast jag tog purjolök istället. Men den är säkert lika god med vilken lök som helst! Tack för receptet!! / Annica
Testade detta recept idag vart jätet gott :D Tack för receptet! Hälsningar Markus
Det var rätt gott, men råkade åka ner för mycket cayenpeppar så det blev lite för starkt... Använde mig också av bara grädde, gjorde aldrig någon redning.