Pasta med skinksås

Serverar: 2 portioner

Snabbt och enkelt recept på pasta med skinksås. Skinksåsen gör du under tiden pastan kokar.

Ingredienser

  • Skinksås
  • 2 ½ msk vetemjöl
  • ca 4 dl mjölk
  • 1 - 3 msk grädde eller margarin
  • 1 tsk salt
  • ½ krm malen vitpeppar
  • 2 st , ca 1 cm tjocka, skivor kassler
  • Instruktioner

    1. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen. Skär kassler i tärningar.
    2. Skinksås: Vispa ut vetemjölet med lite av mjölken och vispa i resten av mjölken. Tillsätt grädde eller margarin. Sätt på plattan och koka upp under omrörning. Låt koka ett par minuter.
    3. Tillsätt kasslertärningarna och låt koka ytterligare ett par minuter. Smaka av med salt och peppar.
    4. Lägg pastan på tallrikar och häll skinksåsen över. Servera med t.ex. kokt broccoli eller en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Julmaten som blev över
    Under mellandagarna har de flesta helt enkelt "fått nog" av julmaten....

    Burkmat är bra sommarmat
    Sommartid är gärna oplanerad tid, eller borde i varje fall vara det. F...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben