Snabbt och enkelt recept på pasta med skinksås. Skinksåsen gör du under tiden pastan kokar.
Ingredienser
Skinksås
2 ½ msk vetemjöl
ca 4 dl mjölk
1 - 3 msk grädde eller margarin
1 tsk salt
½ krm malen vitpeppar
2 st , ca 1 cm tjocka, skivor kassler
Instruktioner
- Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen. Skär kassler i tärningar.
- Skinksås: Vispa ut vetemjölet med lite av mjölken och vispa i resten av mjölken. Tillsätt grädde eller margarin. Sätt på plattan och koka upp under omrörning. Låt koka ett par minuter.
- Tillsätt kasslertärningarna och låt koka ytterligare ett par minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Lägg pastan på tallrikar och häll skinksåsen över. Servera med t.ex. kokt broccoli eller en sallad.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Julmaten som blev över
Under mellandagarna har de flesta helt enkelt "fått nog" av julmaten....
Burkmat är bra sommarmat
Sommartid är gärna oplanerad tid, eller borde i varje fall vara det. F...