Perfekt parfait

Serverar: 8 portioner

Drömgod efterrätt med "allt i ett" - choklad, nötter och torkad frukt. Ta ut ur frysen 15 minuter före servering.

Ingredienser

  • 100 g mörk choklad, gärna med apelsinsmak
  • 2 dl hackad torkad frukt, t ex aprikoser
  • katrinplommon och tranbär
  • 1 dl kanderade nötter (Parrot)
  • 2 1/2 dl Kelda vaniljvisp
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 tsk rivet apelsinskal
  • 1-2 msk Grand Marnier eller koncentrerad apelsinjuice
  • Garnering
  • Ca 32 maränger
  • 1 tsk kakao
  • Instruktioner

    1. Hacka choklad, torkad frukt och nötter. Vispa vaniljvisp och grädde var för sig. Blanda samman. Rör ned choklad, nötter, torkad frukt, apelsinskal och likör.
    2. Klä en avlång brödform, 2 liter, med plastfolie. Häll i parfaitsmeten och täck väl. Frys minst 6 timmar.
    3. Ta fram desserten ca 15 minuter före servering. Krossa 2 maränger på ett avlångt fat och stjälp upp parfaiten på dem. På så vis glider den inte. Garnera med maränger och pudra över kakao.

    Liknande recept

    4.6
    4 h 30 min
    4
    16

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Glass, parfait, sorbet...
    ...ja, vad är vad egentligen? Här kommer all information du behöver...

    Ägg, ägg, ägg!
    Ägg hör verkligen påsken till. Låt dig fröjdas över vår tillgång på...

    Glass-för stora och små
    Numera är det en självklarhet att vi kan äta glass mest varje dag o...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben