Drömgod efterrätt med "allt i ett" - choklad, nötter och torkad frukt. Ta ut ur frysen 15 minuter före servering.
Ingredienser
100 g mörk choklad, gärna med apelsinsmak
2 dl hackad torkad frukt, t ex aprikoser
katrinplommon och tranbär
1 dl kanderade nötter (Parrot)
2 1/2 dl Kelda vaniljvisp
3 dl vispgrädde
2 tsk rivet apelsinskal
1-2 msk Grand Marnier eller koncentrerad apelsinjuice
Garnering
Ca 32 maränger
1 tsk kakao
Instruktioner
- Hacka choklad, torkad frukt och nötter. Vispa vaniljvisp och grädde var för sig. Blanda samman. Rör ned choklad, nötter, torkad frukt, apelsinskal och likör.
- Klä en avlång brödform, 2 liter, med plastfolie. Häll i parfaitsmeten och täck väl. Frys minst 6 timmar.
- Ta fram desserten ca 15 minuter före servering. Krossa 2 maränger på ett avlångt fat och stjälp upp parfaiten på dem. På så vis glider den inte. Garnera med maränger och pudra över kakao.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Glass, parfait, sorbet...
...ja, vad är vad egentligen? Här kommer all information du behöver...
Ägg, ägg, ägg!
Ägg hör verkligen påsken till. Låt dig fröjdas över vår tillgång på...
Glass-för stora och små
Numera är det en självklarhet att vi kan äta glass mest varje dag o...