Potatismos med persilja

Serverar: 4 portioner

Potatismos med god smak av persilja, som fungerar såväl till vardags som till helgen, och passar ihop med det mesta, t.ex grytor av olika slag och köttbullar.

Ingredienser

  • 7-8 potatisar av mjölig sort
  • 50 g rotselleri
  • Ca 1 msk smör
  • Ca 3 dl gräddmjölk
  • 1 dl hackad persilja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Skär potatisen i mindre bitar och rotselleri i små tärningar, och koka tillsammans tills potatisen är mjuk. Häll bort kokvattnet och tillsätt smör och gräddmjölk och stöt till ett mos. (Ett tips för att få moset lite fluffigt är att vispa det kraftigt med en ballongvisp) Blanda ner persiljan och smaka av med salt och peppar. Servera exempelvis med en god gryta och sallad.

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    4
    4

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Klassiska rätter och deras namn
    Den klassiska restaurangmaten är en del av vår historia. I Sverige...

    Jordärtskockor
    JordärtskockorJordärtskockor är underbara, näringsrika, ätliga jordsta...

    Portabella
    PortabellaPortabella kommer ursprungligen från Italien men har börjat...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben