Pumpa soppa

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

157 kalorier per portion

Ingredienser

  • 1 kg pumpa
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 liter stark grönsaksbuljong
  • Salt
  • Peppar
  • 100g fetaost, 16 %
  • Instruktioner

    1. Skala pumpan och kärna ur den. Skär den i tärningar. Skala löken och vitlöken och skär i bitar.
    2. Lägg pumpa, lök och vitlök i en kastrull och tillsätt buljongen. Salta och peppra.
    3. Låt sjuda under lock tills pumpan är genom kokt, ca 15 minuter.
    4. Mixa till en slät soppa.
    5. Tärna fetaosten och rör ner den.
    6. Servera soppan med några varv med pepparkvarnen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Blomman4309 23 september 2010

    När jag skall pumpa soppan går det bra med en vanlig cykelpump då?

    Relaterade Artiklar

    Halloween
    Äntligen är det spöktider, både för stora och små!Mattips!Tilltugg:...

    Halloweenfest
    Först under senare år har det blivit mer vanligt i Sverige att fira...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben