Ratatouille

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • 1 burk krossade tomater
  • 3 paprikor i olika färger
  • 1 purjolök
  • 1 gul lök
  • 3-4 vitlöksklyftor
  • 1 dl vitt vin
  • salt
  • peppar
  • örtkryddor Herbes de Provence
  • 1 msk olivolja
  • Instruktioner

    Skär purjolöken i tunna ringar, löken i skivor och paprikorna i strimlor. Hacka vitlök och fräs tillsammans med purjolöken i 1 msk olivolja under omrörning. Tillsätt paprika och fräs utan att den tar färg. Häll ner tomatkross och låt allt blandas väl. Tillsätt vin och de härliga kryddorna. Ratatouille blir ännu bättre av att få stå till sig en stund, till och med flera timmar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Skördefest i Lund
    Från och med idag och nästa vecka, 25 augusti-3 september, firar ma...

    Syrah - druva med gamla anor
    Druvan Syrah anses vara den av de nobla druvorna som går att spåra...

    Den goda franska maten
    Idag serverar vi två typiska franska rätter, Ratatouille och Moules à...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben