Ratatouille

Serverar: 2-4 portioner

Tid: 15 minuter

Enkelt, snabbt och supergott till kött gärna Piccata

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 dm gurka
  • 1/2 - 1 röd paprika
  • 1 tetra krossade tomater extra fylliga(Willys 370g)
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 lagerblad
  • 1 tsk oregano
  • 1/4-1/2 köttbuljongtärning/buljongpasta
  • salt
  • Svartpeppar
  • finhackad röd chili efter smak
  • Olja till stekning
  • Instruktioner

    1. Grovhacka löken. Skär paprikan i bitar. Finacka chilin. Skala och dela gurkan på mitten och skrapa ur kärnhuset, skär den i bitar.
    2. Hetta upp oljan i en gryta fräs paprika och lök. Blanda ner övriga grönsaksbitar, tomater. tillsätt skalad pressad vitlök, lagerblad, smulad örtkrydda. Koka under lock på svag värme ca 15 min. Sedan ytterligare 10 min utan lock på starkare värme så att röran kokar ihop och blir ganska tjock. Smaka av med salt, peppar och andra kryddor efter smak. Blanda gärna ner finhackad persilja för servering. Kan serveras kall eller varm. Kan med fördel lagas i större satser och frysas.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Skördefest i Lund
    Från och med idag och nästa vecka, 25 augusti-3 september, firar ma...

    Syrah - druva med gamla anor
    Druvan Syrah anses vara den av de nobla druvorna som går att spåra...

    Den goda franska maten
    Idag serverar vi två typiska franska rätter, Ratatouille och Moules à...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben